Crna hronika
0

Prosjakinja uhapšena u Sarajevu: Kod Sanite Bace pronađena marihuana

Piše: E. F.
Sanita Baca (Foto: Facebook)
Sanita Baca (Foto: Facebook)
Sarajevska policija uhapsila je jučer prosjakinju Sanitu Bacu i to u ulici Ferhadija, a nakon što je kod nje pronađen jedan paketić marihuane, kao i pribor za konzumiranje droge.
Sanita Baca
Sanita Baca
Kako nam je potvrđeno u MUP-u Kantona Sarajevo, Baca je privedena na saslušanje, te je zadržana u policijskim prostorijama tokom noći, zbog sumnje da je počinila krivično djelo nezakonitog posjedovanja opojnih droga.

Podsjećamo, Baca je nedavno dospjela u medije, a pošto je organima gonjenja prijavila policajca koji ju je navodno duže vrijeme reketario. Naime, prema njenim tvrdnjama, policajac Nijam Stupar (32) iz Zenice joj je dozvoljavao da prosi na sarajevskim ulicama i štitio ju je sve dok je njemu davala novac.

Inače, Saniti je amputirana desna noga zbog prekomjernog konzumiranja droge i od tada se snalazi proseći po sarajevskim ulicama.

Kako je ispričala, policajac ju je reketario od augusta ove godine, kada ju je, nakon što ju je zatekao da prosi, odveo u prolaz blizu Tržnice Markale i pitao je koliko novca ima. Pošto mu je kazala da ima nešto siće u džepu, on je tražio da mu da taj novac obećavši joj da neće imati problema.

Međutim, stalno se vraćao i tražio više, a na koncu Sanita je za njega morala uplaćivati 10 KM na račun u sportskoj kladionici Premier u Staklenom gradu. Sanita je sačuvala dokaze o uplatama na njegovo ime i na kraju ga i prijavila.

Policajac Stupar je uhapšen nakon prijave i saslušan u policiji i tužilaštvu te na koncu pušten da se brani sa slobode uz određene mjere zabrane.