Crna hronika
5

Pronađeno tijelo nestalog banjalučkog profesora Velimira Gatarića

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon višednevne potrage za profesorom Velimirom Gatarićem, čiji je nestanak prijavljen 16. februara ove godine, danas je pronađeno njegovo tijelo u naselju Ponir u Banjoj Luci, potvrđeno nam je u CJB Banja Luka.

"Leš Velimira Gatarića pronađen je oko 13:30 sati. Uviđaj su izvršili pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banja Luka u prisustvu dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Banja Luka. Utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela", rekla je za Klix.ba Marija Markanović, portparolka CJB Banja Luka.

Dopisnik portala Klix.ba iza Banje Luke saznaje kako je najvjerovatnije riječ o samoubistvu vješanjem, a da motiv nije poznat.

Put prema mjestu gdje je pronađen leš profesora Gatarića (Foto: Klix.ba)
Put prema mjestu gdje je pronađen leš profesora Gatarića (Foto: Klix.ba)

U potrazi za profesorom Gatarićem učestvovali su pripadnici CJB Banja Luka, druge organizacione jedinice MUP-a RS, rodbina i lokalno stanovništvo.

Gatarić je u utorak, 16. februara, oko 14 sati izašao iz Ekonomske škole u Banjoj Luci, gdje je zaposlen, i od tada se niko nije čuo s njim. Posljednji put je viđen oko 15 sati u banjalučkom naselju Starčevica, dok je prolazio pored firme "AVG sekjuriti". Tu su ga snimile nadzorne kamere, dok je prolazio pješice u pravcu naselja Ponir.

Velimir Gatarić je po zanimanju bio profesor književnosti, a iza njega su ostali supruga i dvoje maloljetne djece.