Crna hronika
134

Prnjavor: Pijan pokušao podmititi policajce sa 20 KM

FENA
Muškarac iz Prnjavora uhapšen je zbog sumnje da je pokušao s 20 KM podmititi policajce te ih u alkoholiziranom stanju ometao u vršenju službene radnje.

Spomenuta osoba, D.Š., je bio saputnik u vozilu Ford, koje su 11. januara zaustavili i kontrolirali pripadnici Policijske stanice za sigurnost saobraćaja.

Dok su policijski službenici vršili kontrolu, D.Š. je izašao iz putničkog vozila i vrijeđao ih, a na izdato naređenje da prestane sa činjenjem prekršaja oglušio se nakon čega je izvadio novčanicu od 20 KM i ostavio je u službeno vozilo, čime je izvršio krivično djelo davanje mita.

Iz CJB Banja Luka navode da je D.Š. lišen slobode, a alkotestiranjem je utvrđeno da ima 2,17 promila alkohola u organizmu.

Nakon završene kriminalističke obrade ova osoba je uz izvještaj o prekršaju, ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija, predata u nadležnost Osnovnom sudu u Prnjavoru, a po kompletiranju predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo davanje mita.

Iz CJB Banja Luka su danas saopćili i da su, 10. januara, u centru tog grada lišili slobode Z.J. iz Banje Luke, na osnovu potjernice Interpola Zagreb, zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i primanje mita.

Navedena osoba je istog dana puštena na slobodu na osnovu akta Suda BiH.