Crna hronika
675

Prijedor: Profesor Tomo Gašić šakom izudarao djevojku u kafiću

Piše: E. F.
Jelena Durković
Jelena Durković
Tomo Gašić, profesor tjelesnog vaspitanja u Srednjoj mješovitoj školi u Prijedoru izudarao je šakama u subotu navečer Jelenu Durković iz Prijedora, nanijevši joj pri tome ozbiljne povrede u predjelu glave.

Naime, kako saznajemo, sve se dogodilo u prepunom ugostiteljskom objektu Molly, koji se nalazi u ulici Kralja Petra I Oslobodioca u Prijedoru. U subotu navečer u kafiću se profesor nalazio sa djevojkom, a Jelena Durković je bila sa društvom.

Navodno, u jednom trenutku, po djevojci koja je bila u društvu Gašića proliveno je piće. On je odmah nasrnuo na muškarca u blizini. Tada se umiješala Jelena pokušavši objasniti profesoru da njen prijatelj nije prolio pomenuto piće.

No, Gašić je potom nasrnuo i na Jelenu zadavši joj nekoliko udaraca šakom u predjelu lica. Potekla joj je i krv.

Prema riječima očevidaca, profesor je, nakon što je izudarao djevojku, kazao kako joj je to bila vaspitna mjera jer ga je vrijeđala, te da nam je država u ovako lošem stanju upravo zbog činjenice da djevojke ne dobivaju vaspitne batine.

Pomoć je djevojci, kako je ustvrdila, ukazana i u Hitnoj pomoći, nakon čega je sve prijavila policiji u Prijedoru.

Gašić je nedugo potom priveden u policijske prostorije te je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

"Osumnjičeni je saslušan zbog prijave koja je protiv njega podnesena, u kojoj je stajalo da je J. D. nanio povrede zatvorenom šakom. Nakon saslušanja slučaj je dokumentovan, a protiv osumnjičenog će nadležnom tužilaštvu biti podnesena prijava zbog počinjenja krivičnog djela nanošenja lake tjelesne povrede", kazala je za Klix.ba Marija Matić, glasnogovornica CJB Prijedor.