Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SARAJEVO - Federalna uprava policije (FUP) podnijela je danas dva odvojena izvještaja protiv Zorana Mikulića, ministra pravde Federacije BiH, i Hamdije Lipovače, premijera USK, zbog zloupotreba službenog položaja.Izvještajem protiv Mikulića, koji je dostavljen Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, obuhvaćen je i A.J., službenik u ovom ministarstu. Mikulića i A.J. terete da su zloupotrebom položaja prilikom raspisivanja tendera za nabavku elektronskih narukvica za program praćenja osuđenika oštetili budžet FBiH za 683.163 KM. Takođe, Lipovača je u ime ugovornog organa u 2007. godini sačinio i potpisao službenu ispravu u kojoj je unio neistinite podatke o izvođenju dodatnih radova s identičnim datumom i brojem protokola, ali drugim novčanim iznosom u cilju pribavljanja imovinske koristi za drugoprijavljenog A.G., inače vlasnika privatne firme.
nezavisne.com/novosti/bih/Mikulic-manipulisao-tenderom-Lipovaca-krivotvorio-sluzbenu-ispravu-198037.html
Ovo je već odavno postalo presmiješno.
Federalna policija podnijela je izvještaj protiv službenika Ministarstva pravde FBiH čiji su inicijali Z.M. i A.J. zbog sumnje da su zloupotrijebili položaj prilikom raspisivanja tendera za nabavku sistema za elektronski nadzor osuđenika i tako oštetili budžet Federacije za 683.163 KM. Hapsite bandu,nema druge,ma kad budu u Zatvoru od Izetbegovica,Tihica,Budimira preko Zukica,Lijanovica svi u zatvoru grdjani BIH mogu dahnuti dusom...
A SDPovci? Teniseri? Oni sto postase milioneri u zadnjih 10 godina?
Da ima PRAVDE,Ministar pravde bi odgovarao, a ne ova sitna buranija!
prvo prijava a potom nikom nista- bh sudovi nidje veze
Prijava i standardno tresla se gora rodio se mis. Vidjet ce se da nece niti jedan sluzbenik biti kaznjen zbog ovoga!!
Prijava i standardno tresla se gora rodio se mis. Vidjet ce se da nece niti jedan sluzbenik biti kaznjen zbog ovoga!!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)