Izrečene kazne
0

Presuda u Banjoj Luci: Narkodilerima ukupno 10 godina i četiri mjeseca zatvora

Dž. P.
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Foto: Klix.ba/Klix.ba
Zoran Šavija (62) iz Banja Luke i Branko Milivojša (58) iz Prijedora, u Okružnom sudu u Banjoj Luci osuđeni su na ukupno deset godina i četiri mjeseca zatvora zbog dilanja droge.

Šavija je osuđen na sedam godina, a Milivojša na tri godine i četiri mjeseca zatvora. U kaznu im je uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru. Šaviji od 10. oktobra 2017. godine, a Milivojši od 10. oktobra 2017. godine do 6. novembra iste godine.

Ova presuda izrečena je nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske poništio raniju presudu koju je donio Okružni sud Banja Luka, a po kojoj je Šavija bio osuđen na osam godina zatvora, dok je Milivojša dobio istu kaznu kao i sada.

Kada je u pitanju Milivojša, novom odlukom Okružnog suda u Banjoj Luci njemu je opozvana uslovna osuda koju mu je ranije izrekao Osnovni sud u Prijedoru.

Prema toj presudi, bio je osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci zatvora, s rokom provjere od godinu i po. Međutim, pošto je počinio novo krivično djelo, te dvije kazne su spojene i osuđen je na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora.

Šavija i Milivojša uhapšeni su u oktobru 2017. godine u akciji MUP-a Republike Srpske "Piramida", zajedno sa grupom dilera. Te osobe su u međuvremenu osuđene zbog trgovine drogom.