Crna hronika
217

Prepoznajte li napadače na uposlenike Veterinarske stanice?

Piše: E. F.
Jedan od napadača (Foto: MUP KS)
(Foto: MUP KS)
Nakon napada na trojicu uposlenika Veterinarske stanice koji su početkom ovoga mjeseca pretučeni u ulici Tjepovački put broj 6, općina Novi Grad, sarajevska policija uputila je apel na građanima sa ciljem prepoznavanja napadača na trojicu muškaraca koji su u tuči zadobili ozbiljne povrede.

Tada su zbog pasa lutalica od strane nekoliko osoba napadnuti i pretučeni Fadil Muhović, direktor Veterinarske stanice Novi Grad te dva uposlenika Higijenskog zavoda za hvatanje pasa lutalica Općine Novi Grad Sarajevo, Edin Ismo i Nirmel Babić.

Njihovi napadači sumnjiče se za nasilničko ponašanje, a policija moli sve građane da ukoliko prepoznaju osobe sa slike ili pak imaju informacije o cijelom događaju o istim informišu službenike najbliže policijske stanice.

Inače, meta napada za sada nepoznatih nasilnika bio je Edin Ismo, uposlenik od kojega je desetak osoba, među kojima su bile i neke poznate kao aktivisti za zaštitu životinja, tražilo da im vrate pse koji su uklonjeni sa ulice.

"Tražili su da im damo pet pasa koje smo upravo doveli sa Šipa. Pojasnio sam kako to nije moguće i kako moraju podnijeti zahtjev za udomljavanje psa. Tada je jedna djevojka koja je bila među njima otišla u auto i donijela pištolj", kazao je ranije Ismo.

Odmah potom nasilnici su nasrnuli na njega, a čuvši galamu izašao je i direktor Veterinarske stanice Fadil Muhović kao i Nirmel Babić. No, nasilnici su nasrnuli i na njih te im nanijeli ozbiljne povrede. Navodno, neki su nosili palice i noževe kojima su i uništili automobil Higijenskog zavoda.