Crna hronika
4

Policija traga za napadačima na radnike Higijenskog zavoda

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevska policija intenzivno traga za napadačima koji su u petak popodne napali i teške povrede Fadilu Muhoviću, direktoru Veterinarske stanice Novi Grad te još dvojici uposlenika Higijenskog zavoda za hvatanje pasa lutalica Općine Novi Grad Sarajevo, Edinu Ismi i Nirmelu Babiću.

Na njih je, podsjećamo, nasrnulo desetak osoba dok su bili na radnom mjestu u Reljevu te im nanijele ozbiljne lomove, posjekotine i kontuzione povrede.

Meta napada najprije je bio Edin Ismo od kojega su nasilnici tražili da im vrati pse koji su uklonjeni sa ulice.

"Tražili su da im damo pet pasa koje smo upravo doveli sa Šipa. Pojasnio sam kako to nije moguće i kako moraju podnijeti zahtjev za udomljavanje psa. Tada je jedna djevojka koja je bila među njima otišla u auto i donijela pištolj", priča nam Ismo.

Odmah potom nasilnici su nasrnuli na njega palicama, noževima, šakama, a čuvši galamu izašao je i direktor Veterinarske stanice Fadil Muhović kao i Nirmel Babić. No, nasilnici su nasrnuli i na njih te im nanijeli ozbiljne povrede.

Tako je Ismo zadobio frakturu noge, povredu ruke kao i posjekotine ramena. Babiću je slomljen nos dok je Muhović prošao sa lakšim povredama ruke.

Nasilnici su u sveopćem haosu uništili i automobil Higijenskog zavoda, a potom se dali u bijeg.

Policija je obavila uviđaj na mjestu događaja te radi na utvrđivanju identiteta i pronalasku napadača na trojicu muškaraca.

S druge strane, povrijeđenima je ukazana pomoć na KUM-u Kliničkog centra u Sarajevu. Ismo je za Klix.ba kazao kako je policiji kazao ko ga je napao odnosno da je prepoznao dvije djevojke u grupi odnosno Šejku Krupalo i Vanesu Cigić.

"Rekao sam policiji imena osoba koje sam prepoznao ali nemam informaciju o tome da li je privođen neko od njih. Nije ovo prvi napad na nas, i prije ih je bilo ali ne i sankcija. Prijavio sam i prijeteće poruke koje mi se šalju putem Facebooka, a prijeti se i mojoj ženi. No policijska reakcija je izostala", kazao nam je Ismo.

Dodao je kako se nada da ovoga puta neće biti tako te da će osumnjičeni za napad na njega i njegove kolege biti privedeni.