Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoćel šef gradilišta bit danas uhapšen ili sutra ?? Krivično djelo izazivanje javne opasnosti - 10 godina zatvora bez prava pomilovanja uz teški fizički rad. Ovi zahuktali SDA neimari neće drugačije prestat ubijat radnika ! Danas su i zečevi bolje od njih zaštićeni, a hajd probaj bacit PSA SA SKELE !!, pa ćeš vidit kako ćeš proći od Dog Trusta !! Fino svi koji su protiv radnika JEDINSTVENI I SNAŽNI, a čim radnici toliko padaju jasno je kolio imaju stranaka, ko KILAVA DJECA BABICA !
@CoOpEr_No1 PA bacio bi se sa onog ko mu uzima hljeb i nejgovoj djeci a ne sa onoga ko mu ga daje ! Recimo KO ONAJ LETAČ LASTE SA FAHRINOG NEBODERA !
Ako gazda može voziti Q7 ili X6 onda može kupiti skelu sa zaštitnom ogradom i mrežom. Nemaš zaštitnu ogradu i mrežu? 100 hiljada KM kazne i zdravo!
http://source.ba/clanak/BiH/405397/U-petosatnoj-drami-radnik-sa-Ilidze-preminuo-je-na-UKCS-zbog-samovoljnog-ukidanja-KUM-a Pametnom dosta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tuga i zalost brate,... ljudi nam ginu bezsmisleno i na ulicama i na gradilistu i svagdje,... STOP vise ubijanju neduzni ljudi
Mrkulic vlasnik hotela holivud pravi jedini ogroman komoplex u toj ulici.
Građevinci su pravi "rudari" modernog doba
Ma glavno da je ime gradj. firme sakriveno, 100% gazda neki novopeceni beg, djeca se skolaju po inostranstvu, sincina vozi bijesno auto, gazi narod po ulici, baaabo iftari sa politicarima i tako dalje. Sjeme vam krvavo.
smijem se kladit da nije prijavljen covjek bio i da je neka famozna firma zato i krijete, i da je covje radio ko konj da su ga izrabljivali.
Znam iz provjerenih izvora, da je ovo bio covjeku prvi radni dan.
Mnogi gradevinci rade za privatnike,a uglovnom su to demobilisani i penzionisane borci,pa i gazdi a i njima se isplati.Jedni i drugi radeci tako krse zakon,varaju drzavu i bogate se. Medutim i tu je po meni vise kriv privatnik nego radnik. (Ne pisem na pamet) Samo jedan primjer Od 10 zaposlenih na gradevini (-orica)bivsi ratni invalidi,2-oca osigurani
van pameti ti je to sto uopste dovodis to u istu ravan...invalidi i borci za hljeba nemaju oni izbora nemaju a ovi skorojevici sa građevinskim firmama seru pare ako zele ali nece radnika na minimalno osiguranje da prijave
Niti se objavljuje ko je radnik ni ko je poslodavac, niti da li su i kakvi zakoni po osnovi zaštite radnika u odnosu na EU zakone, propisani, niti o tom da li je bio uopšte prijavljen, niti se uopšte oglašava sindikat, što sve govori da nešto puno smrdi u zemlji Danskoj.
zalosno, lik radi hamalski posao za minimalac, a privatnik stedi na sigurnosnoj opremi...cuj nerazjasnjene okolnosti pa nije od srece sto ima milione skocio sam
je. bem ja privatnicima mat.er
:(
ne treba odmah firmu smatrati dgovornom, mozda je covjek bio seceras pa mu se zanesvjestalo u trenutku...
Opet je firma tu kriva gdje je ljekarsko uvjerenje za rad na visini?
A Samo je htjeo da prehrani svoju porodicu :/ Rahmet mu dusi.