Sarajevska policija otkrila
0

Preminuli mladić sa Grbavice star 17 godina

Sarajevo-x.com
Osoba čije je tijelo jučer u 8.15 sati pronađeno u sarajevskom naselju Grbavica u ulici Kemala Kapetanovića i to u ruševinama nekadašnje firme "Strojorad", identifikovano je. Ova informacija za Sarajevo-x.com potvrđena je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo radi se o 17 – godišnjem Beši M. iz Sarajeva. Njega je, kako saznajemo, jučer u popodnevnim satima identifikovala majka.

Naime, o tome da se u devastiranom objektu "Strojorada" nalazi beživotno tijelo muškarca, MUP KS obavjestili su građani. Dolaskom na lice mjesta policija je zatekla beživotno tijelo muškarca, koji kod sebe nije imao bilo kakve dokumente, a vanjskim pregledom tijela nisu uočeni tragovi nasilja.

Prije šest dana u liftu zgrade koja se nalazi u sarajevskoj ulici Trg solidarnosti na broju 17, također, je pronađeno beživotno tijelo 27 – godišnjeg Igora Košarca. Pored tijela pronađen je pribor za konzumiranje droge, te su se nakon ova dva slučaja u Sarajevu mogle čuti priče da je u grad stigla pošiljka prljave droge, te da je uzrok smrti 17 – godišnjaka, također predoziranje drogom.

Međutim, o prljavoj pošiljci, kao ni uzroku smrti 17 – godišnjaka, dok ne bude urađena obdukcija, iz Tužilaštva i MUP-a KS nisu željeli komentarisati.

Inače, u prvih devet mjeseci ove godine na području Kantona Sarajevo policija je evidentirala 44 slučaja u kojima je počinjeno krivično djelo 'neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', te 211 djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Zbog ovih krivičnih djela odnosno zloupotrebe narkotika uhapšeno je 130 osoba, a Tužilaštvu je podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 277 osoba.

U prvih devet mjeseci zaplijenjeno je blizu četiri kilograma heroina, oko dva kilograma marihuane, više od kilogram speeda, nekoliko paketića kokaina, potom veći broj tableta ecstasy, metadon...