Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zato sam ja sebi tamo kupio krdžu za milju da imam kad dođem pa me sad i ne primjećuju
ma treba derati ove sa stranim tablama, dodju iz njemacke, swiss, austrije.... i ovda se kurce svojim autima, sto to ne rade gore odakle su dosli? a sto se tice naplacivanja to ide svojim putem, prvo policajcu daju mito, ako ne to onda se placa kazna, ako ne i to onda se vodi sudiji za kratki postupak... al bolje da njih lapaju, nego nas :) sada kada pocnu godisnji odmori, kada nam dodje ta baustelija, manje su sanse da mene zaustave zbog nekih \'\'prekrsaja\'\'... pozzz
Dobro a pita li se ko sta bude sa onima sto voze sluzbena drzavna vozila ili vozila sa diplomatskim tablama.... E bude slijedece: njihovi nalozi se storniraju-poniste jednostavno, a i slucajnu da budu zaustavljeni na licu mjesta, uz pokaz odredjenog dokumenta ko su i sta su pustaju se bez sankcija.... Ako je svrha kazni preventiva od saobracajnih nesreca, zapitajte se onda kako to covjek sa normalnim tablicama moze ugroziti saobracaj i biti kaznjen a onaj sa diplomatskim (ili sluzbenim drzavnim vozilom) ne ugrozava nikog i ne mora biti kaznjen ???
Nek ih deru. U dijaspori žive po zakonu. Pa dođu u BiH pa brzo voze,pretiču na punoj,parkiraju gdje hoće i kako hoće. Znači svaki do 30 godina života ! Nema izuzetaka. I još nabace ljute face ko fol oni uspjeli u životu. Ovdje je uspjeh živit i \"radit\"
ne kakite lično znam situaciju u MUP-u ZDK što se tiče prekršitelja sa stranim tablicama.radar nije \"pametan\" da prepozna tablice al zato službenici prilikom pregleda fotografija prave arhive što domaćih što stranih prekršitelja i fakat al stvarno znam da su u vrijeme kada sam bio tamo imali 3 registratora puna zavedenih \"stranaca \" koji su baš letjeli pokraj radara i da znate na svakom listu papira u tim registratorima nalazi se 20 prekršitelja tako da ovih 42 koje su ufatili su samo kap u moru.I da znate i to da su jedino u ZDK svi radari zaista postavljeni na mjestima gdje su najčešće nesreće sa smrtnim ishodom i tolerancije brzine su dosta visoke tako da svaki konj koji vozi 90 i više kroz naseljeno mjesto zaslužuje deranje guzova što na granici što ovako. Eto napisah se znam da me većina neće shvatiti ali avaj smatrao sam da trebate znati.
Razlike su u lovi odn. u kaznama.
samo ih derite kad budale umjesto da idu u tursku ili spaniju dolaze kod nas da ostavljaju pare a sad ce da ih ostave maksuz.
Svake godine nam ovako ubace po neku kost! Napravio sudar sa stranim tablicama, platio kaznu isl. Nema razlike! Treba se voziti po pravilima, makar na automobilu bile diplomatske tablice! Divljaka na točkovima ima i sa našim tablicama! Treba kažnjavati sve prekršioce redom! Samo qrrči li se, treba ga derati!
@zez ma ja, tako je
VALJDA TREBA KAZNJAVATI SVAKOG KO PREKORACI OGRANICENJE BRZINE, ILI JE TO NEKI \"PAMETNI RADAR\" KOJI RAZLIKUJE STRANE TABLICE OD DOMACIH. ÖINI MI SE DA IMATE U SVOM KANTONU PRILICNO PUNO UBISTAVA U SAOBRACAJU ITO PONAJVIÜE OD TIH VASIH SELJACICA KOJI VOZE KANTE NA TOÖKOVIMA. AFERIM ONOME KO JE TO TAKO NE-ORGANIZOVAO:
nema to veze ni sa dijasporom ni sa kojim klincem, sta hocete? dakle, ja sa bh tablama napravim prekrsaj i ne mogu registrovaati auto, ovjeeriti diplomu dok ne platim kaznu.. a gospoda sa stranim tablama, straanci, dijasporci, zaaboli me ko, ali likovi sa stranim tablama moze voziti 120 pored kameere i zabrane na 60, ja predjem 80, on me preteekne sa 1220 i ja platim, on ne? pameetno? zaustavljani su stranci, pogleda se jesu li u bazi prekrsilaca i puste ako nisu, ako jesu, pokaze im se fotka gdje su i koliko vozili... tako se radi gospodo i kod vas u dijaspori...tamo gdje vozite po pravilima a ovdje divljate
ma pusti bagru i fukaru da malo sebi uzme oduska
a kome se zaliti ??????? LAKO JE RECI DIJASPORAC NAPRAVIO PREKRSAJ;on je dijasporac i bice kriv ako bude potrebe navescu na koje su me nacine oderali ni kriva ni duzna a naravno ima i idiota za volanom
To su sigurno oni koji iz principa nisu htjeli dati 10 km pa popusili kazne. Sta mogu drotovi protiv stranih tabli i stranih vozacki/internacionalnih vozacki dozvola? Kako se to naplati?
pa to je normalno,samo se dijaspora zaustavlja,treba muriji lova za drva,pa javna je tajna da kasiraju strance redovno