Pribavio novčanu korist
45

Predsjednik Udruženja farmera Novo Goražde pod sumnjom da je zloupotrijebio položaj

S. Š.
Predsjednik Udruženja farmera Novo Goražde pod sumnjom je da je, za vrijeme obavljanja svoje funkcije, zloupotrijebio svoj položaj i ovlaštenja, navodi se u zvaničnom saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Policijski službenici Policijske uprave Foča su jučer, 29. januara, okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv G.B. iz Novog Goražda, zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Zloupotreba položaja odgovornog lica".

Naime, on se sumnjiči da je u vremenskom periodu od augusta mjeseca 2018. godine do decembra mjeseca 2023. godine na području općine Novo Goražde, u svojstvu odgovorne osobe, iskoristio svoj položaj kao predsjednik Udruženja farmera Novo Goražde i prekoračio granicu svog ovlaštenja.

Time je protivpravno prisvojio postrojenje za pakovanje uglja znajući da je isto osnovno sredstvo, vlasništvo opštine Novo Goražde. Također, sumnjiči se da je na taj način pribavilo protivpravnu imovinsku korist od oko 25.000 konvertibilnih maraka, saopćeno je iz MUP-a RS-a.