Akcija "Kasa"
4

Predložen jednomjesečni pritvor za šefa i šeficu Metropolisa

Klix.ba
Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je jednomjesečni pritvor za šefa i šeficu ugostiteljskog objekta Metropolis Edina Migića i Amelu Ahmetspahić koji su uhapšeni u okviru predmeta "Kasa", potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Ove dvije osobe uhapšene su u srijedu, a tereti ih se za krivična djela sprečavanja dokazivanja i davanja lažnog iskaza.

Kako je naglasila Bavčić, pritvor je osumnjičenim osobama predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te počiniti isto krivično djelo.

Realizacija akcije "Kasa" započela je prošlog mjeseca kada je uhapšeno 13 osoba među kojima su i odgovorne osobe iz poznatih sarajevskih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Restoran Una, konoba Luka i drugi.

U pritvoru se nalaze Oleg Krautblatt i Ines Juretić, tačnije bivši direktor i sadašnja direktorica firme Inspirit d.o.o., odnosno osobe koje su iznajmljivale softverski program Inspirit Gastro koji je omogućio da se Poreznoj upravi ne prikaže stvarno stanje prometa i zbog toga je za njih predložen pritvor.