Crna hronika
0

Poznati sarajevski razbojnik uhvaćen u Mostaru

Piše: E. F.
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mostarska policija uhapsila je Sanjina Durakovića, poznatog razbojnika iz Sarajeva, i to zbog sumnje da je počinio veći broj pljački u gradu na Neretvi, ali i šire.

Naime, dvadesetosmogodišnji Duraković ima podebeo dosije i stotine pljački u svojoj "karijeri", a posljednju je izvršio prije dvije večeri i to nad radnicom kladionice Pet plus u Splitskoj ulici na broju 12. u Mostaru.

Radnica koja je cijeli slučaj prijavila policiji, dobro je opisala svoga napadača, a policijski službenici su odmah shvatili o kome se radi. Brojni policajci, koji su već bili na ulicama zbog zvanica na Večernjakovom pečatu, brzo su se dali u potragu i otkrili ga po opisu napadnute radnice.

Duraković je ubrzo uhvaćen na Autobuskoj stanici, odnosno na Trgu Ivana Krndelja, gdje je čekao prevoz za Sarajevo. Navodno, to mu je bila česta praksa.

Kod njega je pronađeno tačno 526 maraka, što je odgovaralo onome što je oteo iz kladionice, te plinski pištolj.

U mostarskoj policiji nam je rečeno da je 28-godišnjak od ranije poznat po sličnim kriminalnim djelima, a zbog razbojništava je i ranije osuđivan.

Uhapšeni poznat je i banjalučkoj policiji koja ga je privodila prošle godine zbog sumnje da je 19. oktobra 2013. opljačkao apoteku “Biljana”, a 7. jula prošle godine kladionicu Bet live. Treća je apoteka “Moja apoteka”.

On je priznao da je u sva tri slučaja u kojima je, uz prijetnju vatrenim oružjem, ukrao oko 3000 maraka. Duraković je ranije bio u zatvoru zbog 13 razbojništava, a policija ispituje mogućnost da je povezan s još nekoliko pljački na području Banje Luke, ali i drugih gradova u čitavoj BiH.