Dok se utvrdilo ko je nadležan
31

Požar iznad Boračkog jezera uzeo maha

Klix.Ba/FENA
Foto: Arhiv/Anadolija
Foto: Arhiv/Anadolija
Novi šumski požar iz reona Boračka draga spušta se prema hotelu "Borašnica" na Boračkom jezeru. Članovi Profesionalne vatrogasne jedinice požar drže pod kontrolom.

Upućen je zahtjev Oružanim snaga BiH za uključivanje helikopetera u gašenje, jer je teren nepristupačan a nagib zemljišta je oko 80 stepeni.

"Drugi požar izbio je kod sela Gakići u reonu Sibike, gdje je teren jako miniran", rekao je za Fenu Zdravko Knežević, komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic.

Na regionalni put Konjic – Borci – Nevesinje, u poslijepodnevnim satima pale su tri ogromne stijene i prolaz je onemogućen svim vozilima, izvijestio je Knežević.

Prema saznanjima portala Klix.ba, građani su prije tri dana obavijestili i policiju i vatrogasce o požaru iznad Boračkog jezera, ali niko ništa nije poduzimao. "Mi smo ih zvali kad je gorio kvadratni metar, a sad gori pola brda. Dok su oni utvrdili šta je čija nadležnost, vatra se proširila i uništila ljepotu koja je krasila područje oko Boračkog jezera", rekao je za Klix.ba Elmir Prevljak, jedan od građana koji su prijavili požar prije tri dana, te dodao kako ljudi u hotelu Borašnica večeras neće smjeti zaspati.