Maloljetnik u Grudama
0

Potrošio 1.100 KM, a prijavio da mu je novac ukraden

Sarajevo-x.com
Grude
Grude
Policijskoj upravi Grude sinoć oko 19.30 sati jedan 17- godišnjak prijavio je da je nad njim na lokalnoj cesti u mjestu Drinovci, u blizini jezera Krenica, izvršeno razbojništvo te da mu je nepoznata osoba otela 1.100 KM koje su vlasništvo njegovog oca.

U prijavi maloljetnik je naveo da se tom cestom vozio u Mercedesu, kada mu je drugi Mercedes prepriječio put, te je bio prinuđen da zaustavi automobil.

Iz Mercedesa je, prema navodima iz prijave, izašao muškarac, čiji je opis maloljetnik dao policiji, te ga šakom udario u glavu.

Navodno, uslijed udarca u glavu maloljetnik je izgubio svijest što je nepoznati muškarac iskoristio i ukrao mu torbu u kojoj se nalazio novac.

Međutim, policija je ubrzo utvrdila da razbojništvo nije ni počinjeno nakon čega je izvršena kriminalistička obrada nad maloljetnikom koje je tokom ispitivanja priznao da je potrošio novac, a što je pokušao prikriti lažno prijavljujući razbojništvo.

Protiv maloljetnika će nadležnom tužilaštvu biti podnijeta prijava zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje. Također, policija će Općinskom sudu u Ljubuškom podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv maloljetnika zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, a ocu maloljetnika uručit će prekršajni nalog zbog toga što je osobi bez položenog vozačkog ispita omogućio upravljanje motornim vozilom.