Crna hronika
0

Potjera za autokradljivcima završena hapšenjem

FENA
Policijska stanica Sokolac lišila je slobode Radenka Đokića i Dejana Sirara zbog krađe automobila „audi 89“ na području Kantona Sarajevo, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Policijske patrole su reagovale odmah nakon dojave uputivši se u potjeru za navedenim automobilom, koji se iz pravca Sarajeva kretao prema Podromaniji.

U mjestu Kula, nakon slijetanja automobila, obje osobe koje su se nalazile u vozilu počele su da bježe, ali pravovremenom reakcijom policije RS-a lišeni su slobode.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, pripadnici policije su izvršili uviđaj te u toku kriminalističko-tehničke obrade vozila, pronašli saobraćajnu dozvolu izdatu od Policijske uprave Ilijaš, na ime Kenan Mostić. Uviđajem je također konstatirano da je uložak cilindra brave vozačevih vrata polomljen kao i uložak brave za startovanje vozila.

Nakon izvršene obrade, vozilo je pomoću vučne službe prevezeno na parking policijske stanice, a nakon toga zajedno s navedenim osobama, predato pripadnicima Prve policijske uprave Kantona Sarajevo.