Crna hronika
0

Policija u Zenici zaplijenila arsenal naoružanja i nakit

Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojkog kantona (MUP ZDK) su pretresli više kuća i putničkih automobila koje je koristilo pet osoba u kojima su pronašli i zaplijenili veću količinu naoružanja i nakita.

U srijedu, 3. jula, službenici Sektora kriminalističke policije i Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su uz asistenciju službenika Policijske stanice Nemila, postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici, izvršili pretrese na više lokacija.

Izvršenim pretresom kuće, podrumskih prostorija i pomoćnih objekata te vozila vlasništva T. A. koji se nalazi u Nemili, pronađeni su i privremeno oduzeti: pištoljska municija kalibra 9mm (180 kom.), jedna malokalibarska puška sa okvirom, u kojem su se nalazila četiri puščana metka, sredstvo za vezivanje (policijske lisice), jedan pištoljski okvir sa tri pištoljska metka kalibra 9mm, dva pištolja i jedan metalni okvir sa osam pištoljskih metaka.

U pretresu kod osobe M. A. u Topčić Polju pronađeni su sljedeći predmeti: jedan pištolj "Beretta", sa dva metalna okvira, pištoljska municija kalibra 7,65 mm (61 kom.), lovačka municija - patrone kalibra 12mm (10 kom.), jedna automatska puška kalibra 9 mm, veća količina zlatnog i srebrenog nakita, dva muška ručna sata i tri ženska ručna sata.

U pretresu na trećoj lokaciji kod P. S. u Starini pronađeni su i privremeno oduzeti jedan pištolj kalibra 9mm, sa jednim metalnim okvirom bez municije i jedan optički nišan za pušku, ruske proizvodnje.

Iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK saopćili su da je nakon pretresa P. S. lišen slobode te je nad njim provedena kriminalistička obrada. Nakon kompletiranja svih dokaza i dokumentovanja prikupljenih obavještenja, protiv T. A. (38), M. A. (47), i P. S. (39), bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo "Nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materijala".