Mjesto Šepak
4

Policija istražuje uzrok eksplozije na pumpi kod Zvornika

M. N.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Pacijent A. K., koji je nakon što je povrijeđen u eksploziji na benzinskoj pumpi kod Zvornika prebačen u UKC Tuzla, u veoma je teškom stanju. Primljen je s povredama glave, grudnog koša i ima teške opekotine. Drugi muškarac G. K. koji je u UKC RS je teško povrijeđen, ali je njegovo stanje stabilno.

A. K. je priključen na aparat za mehaničku ventilaciju i njegovo zdravstveno stanje se intenzivno prati. Pacijent G. K. je zadobio frakturu lobanje i otvoreni prijelom lijeve ruke te će biti operisan. Smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju UKC RS.

Ženska osoba koja je zadobila povrede glave, nalazi se na Odjelu hirurgije Opće bolnice u Loznici (Srbija).

Kako nam je rekao glasnogovornik PU Zvornik Miljan Bobar, policijski službenici nastavljaju istragu, u ovom slučaju pod nadzorom Okružnog tužilaštva Bijeljina.

"Tokom uviđaja pronađeni su tragovi i izuzetni predmeti koji će biti korišteni u daljnjoj istrazi. Poduzimaju se određene mjere i radnje radi utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila eksplozija", rekao je Bobar.

Podsjetimo, u eksploziji koja se dogodila na benzinskoj pumpi u mjestu Šepak kod Zvornika poginuo je 49-godišnji Zoran Avramović iz Loznice u Srbiji. Kako je za Kurir rekao njegov ujak Milenko Petrović, nesretni čovek je radio u Slovačkoj i došao je prije nekoliko dana da u zavičaju provede odmor tokom praznika i poslije Božića se vrati na posao.

Na pumpu je došao da natoči gorivo, ali kada je vidio dim prišao je da vidi može li pomoći. Automobil je ostavio na 20-ak metara od pumpe i krenuo pješice. U tom trenutku je došlo do eksplozije i preminuo je na mjestu.

U eksploziji je povrijeđeno 25 osoba, od kojih tri teže.