Crna hronika
1

Policajac koji je pratio navijače Maribora u teškom stanju

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ljekari se još uvijek bore za život policajca Centra javne bezbjednosti Doboj Dražena Močića, koji je teško povrijđen u sinoćnoj saobraćajnoj nesreći kada se policijski automobil, koji je bio u pratnji navijača FK Maribor, kod Dervente sudario s kamionom.

Močić je nakon ove nesreće prebačen u banjalučku bolnicu i njegovo zdravstveno stanje je izuzetno teško.

Dežurni ljekar na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banja Luka Zdravko Josipović potvrdio je da se Močić nalazi u dubokoj komi i priključen je na respirator.

Pacijent ima višestruke povrede mozga, sa krvarenjem i podlivima u moždanim komorama i ispod moždanih kostiju.

"Nadamo se da će sva terapija i trud koji ulažemo pokazati rezultate", rekao je doktor Josipović nakon što su povrijeđenog policajca danas obišli ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo i direktor policije RS Gojko Vasić.

Uz nadu će se povrijeđeni Močić oporaviti, Čađo je kazao da će ljekari i svi drugi koji mogu učiniti sve da budu podrška i pomoć u ozdravljenju povrijeđenog policajca.

I direktor entitetske policije izrazio je nadu da će borba ljekara za život Močića biti uspješna i "da će se on brzo vratiti svojim privatnim i poslovnim obavezama".

Vasić je danas posjetio i četvoricu povrijeđenih policajaca u bolnici u Doboju, istakavši da su oni u relativno dobrom stanju, te da se očekuje da će se bez komplikacija brzo vratiti redovnim obavezama i svojim kućama.

Dvojica, koji su teže povrijeđena, imaju potres mozga, a jedan i prelom kostiju ruke, dok su druga dvojica zadobila lakše povrede.

U toku je istraga o ovoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je sinoć povrijeđeno pet policajaca Centra javne bezbjednosti Doboj, kao i suvozač u teretnom vozilu s kojim se sudarilo policijsko vozilo.

Do saobraćajne nesreće, u kojoj su učestvovali policijsko vozilo CJB Doboj marke VW transporter kojim je upravljao D. L. i teretno vozilo Renault kojim je upravljao Š. B. iz Sarajeva, došlo je na magistralnom putu M-17, na obilaznici kroz Derventu, oko 19.20 sati.

U sudaru su povrede zadobili policijski službenici: D. L., D. M., D. M., I. T. i Lj. L., kao i suvozač u teretnom vozilu M. K. iz Sarajeva.

Do nesreće je došlo u vrijeme kada se policijsko vozilo kretalo iz pravca Sarajeva prema Brodu, prateći autobus s navijačima FK Maribor, koji su zbog izgreda u Sarajevu vraćeni kući, i sudarilo s teretnim vozilom koje se kretalo iz suprotnog pravca.