Epilog stravične nesreće u Kalesiji
1

Poginula cijela porodica Ćatić iz Vlasenice

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Dva djeteta, dvije žene i dva muškarca poginuli su u stravničnoj saobraćajnoj nesreći, koja se u subotu oko 21:45 sati, dogodila u Babajićima kod Kalesije na magistralnom putu Tuzla-Zvornik.

Nezvanično saznajemo kako je u nezapamćenoj saobraćajnoj nesreći živote izgubila kompletna porodica Ćatić iz Vlasenice, nastanjena u Simin Hanu kod Tuzle. Poginuli su vozač Mersudin Ćatić (29), njegov otac, majka, supruga i dvoje djece.

Tridesetogodišnja F.M. i njen šestogodišnji sin V.M., koji su također bili u automobilu, zadobili su teške tjelesne povrede zbog kojih su zbrinuti u UKC Tuzla. Šestogodišnji V.M. je, prema dostupnim informacijama, u kritičnom stanju.

Podsjetimo kako je Mersudin Ćatić izgubio kontrolu nad automobilom i direktno se sudario sa autobusom "Drinatrans", koji je dolazio iz pravca Tuzle, a kojim je upravljao 40-godišnji D.P. iz Zvornika.

"Vozač automobila koji se kretao iz pravca Kalesije ka Tuzli, prilikom izlaska iz blage krivine prešao je u suprotnu saobraćajnu traku i sudario se sa autobusom", kazao je portparol Kantonalnog tužiteljstva Admir Arnautović.

Prema do sada prikupljenim informacijama stradali iz automobila "Ford orion" vraćali su se sa svadbe.

Vozač autobusa D.P. podvrgnut je alkotestiranju, kojim je potvrđeno kako nije bio pod uticajem alkohola. Inače, autobus je prevozio atletičare kluba "Srpski soko" iz Zvornika, koji su bili na takmičenju u Banjoj Luci.

Tokom dana bit će izdata naredba za obavljanje obdukcije tijela nastradalih.