Crna hronika
0

Pijani Banjalučanin fizički napao policajce

FENA
Dvojica policajaca iz Banje Luke su povrijeđena, nakon što ih je fizički napao 25-godišnji mladić iz tog grada.

Policajci su zadobili tjelesne povrede prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, 10.januara, oko 02.30 sati, na parking prostoru u blizini hotela u Srpskoj ulici.

Naime, policijski službenici su prilikom obavljanja redovne službe, primjetili četiri osobe koje su u pomenutoj ulici narušavale javni red i mir, vikom, vriskom i galamom.

Prilikom legitimiranja i utvrđivanja identiteta, jedna od njih, B. O. (1990.) iz Banja Luke, fizički je napala policijske službenike, udarivši glavom u predjelu lica jednog od policijaca kojeg je oborio na tlo, a zatim je drugog uhvatio rukama u predjelu vrata.

Iz Centra javne bezbjendosti Banja Luka danas je potvrđeno da su policijski službenici, uz upotrebu sredstava sile, savladali aktivni otpor osumnjičenog i lišili ga slobode.

Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama, utvrđeno je da B.O. ima 1,33 promila alkohola u organizmu.

O ovom slučaju obavješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog dostavi izvještaj za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti.

Policijskim službenicima je ukazana ljekarska pomoć u Univerzitetskoj bolnici Kliničkog centra Banja Luka, kojom prilikom je konstatirano da jedan od njih ima povrede u predjelu nosa i lica, a da drugi ima povrede u predjelu lica i šaka.