Majka prijavila slučaj
0

Otac osumnjičen za seksualno zlostavljanje sina

Sarajevo-x.com
Velika Kladuša
Velika Kladuša
U Velikoj Kladuši jučer je prijavljen novi slučaj seksualnog zlostavljanja maloljetnika. Kako saznajemo od nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unskosanskog kantona, radi se o krivičnom djelu vršenja bludnih radnji nad vlastitim djetetom.

"Jučer oko 9.40 sati u prostorije Doma zdravlja u Velikoj Kladuši obratila se 33-godišnja žena iz ovog grada koja je došla sa 13-godišnjim sinom i prijavila da je njen bivši muž, 39-godišnji muškarac, također iz Velike Kladuše, njihovog sina prisiljavao na bludne radnje", kazao je za naš portal Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Nakon prijave, pripadnici policije obavili su informativni razgovor sa majkom i djetetom, u prisustvu nadležnog socijalnog radnika.

Policija je privela osumnjičenog muškarca i nad njim provela kriminalističku obradu radi dokumentovanja krivičnog djela spolni odnos sa djetetom.

Osumnjičeni je nakon saslušanja pušten na slobodu, a slučaj je predat nadležnom tužilaštvu.

Prema Šiljdedićevim riječima, 13-godišnjak je za vrijeme zlostavljanja boravio kod oca, a dalja istraga treba da utvrdi koliko puta je bio zlostavljan.