Crna hronika
185

Osoblje Ambasade BiH u Poljskoj će obići mjesto pogibije trojice navijača BiH

Piše: N. J.
Tragedija u Poljskoj
Tragedija u Poljskoj
Ambasada BiH u Poljskoj je u ranim popodnevnim satima i službeno obaviještena o tragičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su rano jutros živote izgubila trojica navijača BiH koji su se vraćali sa utakmice u Litvaniji, dok je jedan mladić povrijeđen i smješten u najbližu bolnicu, u gradu Lomža.

Nezvanično saznajemo da su stradali mladići sa područja Krajine.

"Nesreća se dogodila na putu Lomža - Varšava, 130 km od glavnog grada Poljske. Policija nas je službeno obavijestila o nesreći u ranim popodnevnim satima, nakon čega smo mi obavijestili porodice povrijeđenog i poginulih mladića. Mladići su poginuli na mjestu nesreće. Ambasada BiH će učiniti sve da pomogne njihovim porodicama u vezi sa transportom tijela iz Poljske u BiH, jer je za to potrebno veoma puno dokumentacije i kontakata. Već smo u dogovoru sa porodicama poduzeli određene korake u vezi sa tim, te činimo sve da porodicama budemo na raspolaganju u ovim teškim trenucima", kazala je za Klix.ba bh. ambasadorica u Poljskoj Koviljka Špirić.

Dodaje kako su u ambasadi za nesreću saznali još jutros, ali nisu mogli kontaktirati sa porodicama, prije nego su dobili službeni izvještaj o nesreći, koja se dogodila jutros oko 6:10 sati.

"Zajedno sa svojim saradnicima sutra ću posjetiti mjesto nesreće, kao i povrijeđenog mladića koji se nalazi u bolnici u Lomži. Danas smo više puta kontaktirali bolnicu u kojoj se nalazi povrijeđeni i imamo informaciju da je van životne opasnosti. U ovome trenutku teško je govoriti o uzrocima nesreće, jer to tek treba utvrditi, međutim, ja vam mogu reći da je jutros u Poljskoj bila nevjerovatna magla, a moguće je svemu kumovao i umor", zaključila je ambasadorica Špirić.