"Nije bilo napada"
0

Organizator tenis turnira i Suad Agić reagovali na tvrdnje kakanjskog novinara

E. M.
Kakanj
Kakanj
Nakon što je kakanjski novinar Hamid Hadžić informisao javnost da ga je prilikom obavljanja zadatka napao lokalni političar Suad Agić, reagovali su organizatori turnira, ali i Agić čiju reakciju prenosimo u cijelosti.
U svojoj reakciji na prvi tekst u kojem je Hadžić iznio tvrdnje da je napadnut od Agića, vijećnik NiP-a navodi da je njegova porodica vlasnik teniskih terena u Doboju kod Kaknja i osnivač Teniskog kluba "Bosna Visoko-Kakanj" te da su za potrebe održavanja teniskog turnira u organizaciji teniskog kluba “Kameni dvorac” i porodice Šabović u periodu od 28. maja 2021. godine do 30. maja2021. godine ustupili teniske terene organizatorima.

"Organizator je, kasnije ću saznati, za potrebe izvještavanja sa teniskog turnira angažovao portal Kakanj Info da izvještava o teniskom turniru, te je gospodin Hadžić došao na turnir u 'Kamenom dvorcu' u svojstvu novinara. Nakon toga, predložio je organizatoru da snimi i dio turnira koji je održavao na teniskim terenima u vlasništvu moje porodice, a pritom nije upoznao organizatora sa činjenicom da je sa mnom u sudskom sporu", navodi Agić u svojoj reakciji na prvi tekst.

Pojašnjava da se radi o sudskom sporu koji je pokrenuo protiv Hadžića radi naknade štete zbog povrede ugleda i časti iznošenjem uvreda koje na njegov račun javno iznosi već nekoliko godina, zbog činjenice da mu je Agić odbio pružiti pravnu pomoć u predmetu koji se kosio sa njegovom savješću i profesionalnošću budući da je izrazio sumnju u istinitost informacija i dokumentacije koju mu je Hadžić ponudio.

Šta se tačno događalo kada je gospodin Hadžić došao na privatni posjed Agićeve porodice, iznio je organizator teniskog turnira u svojoj reakciji koja je objavljena na službenoj Facebook stranici “Kameni dvorac”:

"Kada ga je vlasnik teniskih terena Agić Suad primjetio, pozvao ga je da napusti njegov posjed i zamolio predstavnike organizatora Šabović Šućka i Obralija Amira (članove porodice vlasnika teniskog kluba Kameni dvorac) da ga i oni zamole da napusti posjed vlasnika objasnivši razloge zašto na tome insistira. Kada vlasnik portala to nije učinio, vlasnik teniskih terena Suad Agić ga je ponovo pozvao da u najkraćem mogućem vremenu napusti njegov posjed, u tom trenutku je vlasnik portala Hamid Hadžić počeo usmjeravati fotoaparat u vlasnika teniskih terena Suada Agića kada je vlasnik teniskih terena ruku stavio ispred objektiva fotoaparata i zamolio ga da ništa ne fotografiše što se tiče njega u kom trenutku je Amir Obralija stao između njih i odveo vlasnika portala", navodi se u reakciji Kamenog dvorca.

Agić pojašnjava da je policija potvrdila informaciju da je Hadžić udaljen s privatnog posjeda, odnosno, da je laž da je fizički napadnut.

"Policija je potvrdila činjenicu da je gospodin Hadžić samo udaljen sa privatnog posjeda moje porodice. Dakle, laž je da je gospodin Hadžić fizički napadnut, što su u razgovoru sa policijom potvrdili i prisutni na licu mjesta. Iako sam bio isprovociran i iako je cilj gospodina Hadžića bio upravo fizički napad kojim bi sebi osigurao medijski prostor i povoljniji položaj u aktuelnom sudskom postupku koji se vodi protiv njega radi naknade štete zbog povrede ugleda i časti, do fizičkog kontakta, a kamoli napada bilo kakve vrste nije došlo", pojašnjava Agić te dodaje da Hadžić nije imao novinarsku legitimaciju.

Na kraju je pojasnio da zbog njegovog odbijanja Hadžića u sudskom sporu Hadžić godinama iznosi uvrede i laži.

"Zbog toga gospodin Hadžić opetovano godinama iznosi laži, uvrede i klevete na moj račun, ugrožavajući moj integritet i ličnost, a zbog čega sam zatražio sudsku zaštitu", stoji u reakciji Agića.