Sarajevo
18

Oglasili se iz cirkusa u kojem je pas ujeo dječaka: Žao nam je, ali mi nismo krivi

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nakon informacije da je pas izgrizao nogu dječaka u krugu zabavnog parka kod RTV doma, redakciji portala Klix.ba javili su se odgovorni iz cirkusa koji se nalazi na Alipašinom Polju u Sarajevu. Oni su potpuno odbacili tvrdnje da su za incident odgovorni organizatori.
Na početku su kazali da je dječak kojeg je ugrizao pas čuvar ušao u ograđenu zonu koja nije dostupna posjetiocima te ignorišući ogradu protrčao sa zadnje strane cirkusa gdje je zabranjen prolaz nezaposlenim osobama, pored boksa sa četiri psa.

"On je protrčao pored kamp prikolica ispred kojih je stajao vezan pas čuvar u svojoj kućici. U žurbi je direktno naletio na psa koji je branio svoju teritoriju i samim tim ga ugrizao. Brzom intervencijom naših redara i vlasnice psa dječak je izveden iz zaštićenog prostora psa čuvara. Pružena mu je brza medicinska pomoć Hitne pomoći i konstatovane su lakše tjelesne povrede o čemu postoje zvanični bolnički dokumenti. Na mjesto događaja su došli predstavnici MUP-a i utvrdili činjenično stanje", saopćili su.

Ističu da im je žao zbog nemilog događaja, ali napominju da dječak nije ušao na ulaz koji je određen za posjetioce, nego je utrčao kroz ogradu i zabranjeni prostor, što je konstatovano i u policijskom zapisniku.

"Navodimo da je pas bio vezan na lancu u ograđenom prostoru, da pas poseduje svu urednu dokumentaciju o vakcinama i čipu, što je konstatovala i veterinarska inspekcija u Sarajevu. Na kasi je vidno istaknuto na dva mjesta upozorenje roditeljima da su i oni odgovorni za ponašanje svoje djece prilikom boravka u krugu cirkusa, kao i u cirkusom šatoru i na tribinama", dodali su.

Za kraj su dječaku poželjeli brz oporavak te ponovili žaljenje zbog nemilog događaja.