Crna hronika
0

Nožem povrijeđen učenik Dobrinjske gimnazije u masovnoj tuči

Klix.ba
Policija ispred Pete i Dobrinjske gimnazije (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Policija ispred Pete i Dobrinjske gimnazije (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
U tuči u sarajevskom naselju Dobrinja, u kojoj je učestvovalo više osoba, maloljetni Ž. A, rođen 1994. godine, jučer je povrijeđen nožem.

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je obavijestio Treću policijsku upravu da je u naselju Dobrinja, u blizini Merkatora, došli do masovne tuče više osoba i da je jedna osoba ubodena nožem.

"Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđenog Ž. A., rođenog 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su mu konstatovane povrede nanesene oštrim predmetom u predjelu lijeve nadlaktice. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Mladić je učenik Dobrinjske gimnazije, a tuča je nastavak sukoba učenika Pete gimnazije i mladića koji žive u ovom naselju, koji se dogodio prije dva dana.