Objavio fotografiju
228

Novinar iz Brčkog ponovo napadnut, tvrdi da je dobio i prijetnje smrću

A. K.
Mirza Dervišević (Foto: Facebook)
Mirza Dervišević (Foto: Facebook)
Novinar iz Brčkog i vlasnik portal Times.ba Mirza Dervišević jučer je ponovo fizički napadnut, a kako tvrdi dobio je i prijetnju smrću. Ovaj put njemu je napadač poznat.
O slučaju novog fizičkog napada, Dervišević je izvijestio javnost putem društvene mreže Facebook, navodeći da je mu je nekoliko udaraca pesnicom u predjelu lica zadao muškarac B. R..

Dervišević je u svojoj objavi postavio i fotografiju nakon napada, navodeći da je napadnut zbog tekstova koje je pisao na svom portalu. Istaknuo je i da su ovoga puta uslijedile i prijetnje smrću, uz riječi: "hajde još jednom napiši bilo kakav tekst ubit ću te".

Mirza Dervišević nakon napada (Foto: Facebook)
Mirza Dervišević nakon napada (Foto: Facebook)

Za napadača je kazao da je jedan od vlasnika lokalne pekare te da je porodično povezan sa kompanijom za koju je novinar ustvrdio da se nalazila u aferi zgrade Bulevar u Brčkom, o kojoj je pisao.

On je prozvao i Tužilaštvo Brčko distrikta, uz tvrdnje da do danas ništa nisu učinili po pitanju napada kojeg je pretrpio u augustu prošle godine.

Dervišević je tada, podsjetimo, udaren željeznim bokserom, a nedugo nakon toga policija je uhapsila dvije osobe koje se dovode u vezu s događajem.