MUP RS
0

Njemački državljanin uhapšen zbog prijetnji Banjalučanki, djevojci slao poruke preko Messengera

S. G.
Foto: itgeared.com
Foto: itgeared.com
Državljanin Njemačke inicijala D. R. uhapšen je jučer zbog sumnje da je pijan i drogiran prijetio djevojci iz iz Banja Luke.

Prema nezvaničnim informacija, riječ je o Nijemcu koji je rodom iz Bosne i Hercegovine, ali koji posjeduje njemačko državljanstvo.

"Osumnjičeni D. R. i djevojka kojoj je prijetio su ranije bili u emotivnoj vezi", kaže izvor blizak istrazi.

Iz PU Banja Luka su rekli da se on sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

"Naime, D.R. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo izvršio, u vremenskom periodu, od kraja decembra 2022. godine pa do momenta prijave, na način da je oštećenom u više navrata putem telefonskih poziva i aplikacije Messenger uputio više prijetećih poruka, što je kod nje izazvalo osjećaj ugroženosti po život i tijelo", rekli su u policiji.

Nakon hapšenja D. R. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,20 g/kg alkohola u organizmu.

"Takođe, podvrgnut je ispitivanju na prisustvo opojnih droga kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga "Kokain" i "Amfetamin“ u organizmu. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", pojasnili su u PU Banja Luka.