Crna hronika
59

"Neodoljivom ljubavniku" iz Banje Luke plijene stanove, vikendicu i auta

Piše: E. F.
Miloš Šmitran (Foto: Arhiv/Klix)
Miloš Šmitran (Foto: Arhiv/Klix)
Milošu Šmitranu, osuđenom bivšem načelniku Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Administrativnoj službi Grada Banja Luka, poznatom po tome što je sebe nazvao "neodoljivim ljubavnikom", bit će zaplijenjena imovina, a pošto je presudom Okružnog suda u Banjoj Luci ovom gradu dužan isplatiti pola miliona KM.

Kako nam je potvrđeno iz MUP-a RS, Šmitranu, njegovoj supruzi i sinu bit će trajno oduzeta tri stana, jedna vikendica i četiri vozila.

Iz MUP-a RS navode da je imovina, koja nije u srazmjeru sa prijavljenim prihodima iz legalnog poslovanja, vrijedna 480.000 KM, dok se tržišna vrijednost blokirane imovine procjenjuje na oko 500.000 maraka.

Šmitran je zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita pravosnažno osuđen na šest mjeseci zatvora i oduzeta mu je imovinska korist od 25.000 maraka, a izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 15.000 KM, te obaveza da gradu Banja Luka isplati 539.410 KM.

Šmitranu se oduzimaju dva stana, ali i parking mjesta koja će također biti oduzeta.

Njegovoj supruzi će biti trajno oduzeta dva vozila, i to Renault Clio iz 2004. godine te iste godine proizvedeni Peugeot 307 i jedan stan, dok će njegovom sinu biti oduzet Mercedes benz star sedam godina.

Inače, Šmitranu je prvostepena presuda izrečena u aprilu mjesecu. Podsjećamo, istraga je pokrenuta nakon što su u javnost procurile informacije da je Šmitran za kratak vremenski period stekao osam stanova.

Njega su supruge poginulih boraca optuživale da ih je uslovljavao seksualnim uslugama kako bi dobile stan. Šmitran je to negirao, ali je za sebe kazao da je "neodoljiv ljubavnik".