Banja Luka
0

Naložena obdukcija tijela J. Popović i S. Štrpca

SRNA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva izjavio je danas Srni da je naložena obdukcija tijela tridesetšestogodišnje Jasne Popović i Slobodana Štrpca /44/, koji su nastradali u jučerašnjoj pucnjavi u Banjaluci.

Uviđaj o ovom događaju je završen i u toku je istraga.

Do pucnjave je došlo jučer u 16.40 sati u blizini zgrade banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/, a dežurni tužilac je naveo da je na mjestu događaja pronađeno više čaura.

Portparol CJB Banjaluka Gospa Arsenović izjavila je Srni da se ovaj centar neće oglašavati dok ne budu gotovi nalazi vještačenja i dok ne budu utvrđene činjenice i okolnosti pod kojim se desio ovaj događaj. 

 Mediji u RS, pozivajući se na nezvanična saznanja, objavili su da je  Slobodan Štrbac ubio iz pištolja Jasnu Popović i da su obje žrtve pripadnici policije RS. 

 Prema  nezvaničnim saznanjima,  nakon upozorenja policije da baci oružje, Štrbac se oglušio i nastavio da puca, nakon čega je policajac bio prinuđen da upotrijebi oružje i likvidira ga. 

Načelnik CJB Banjaluka Zoran Stanišljević juče nije mogao da potvrdi da su u pucnjavi učestvovali policajci, ali je rekao da prvi pokazatelji istrage ukazuju na to.