Crna hronika
456

Nakon tragične pogibije Srbijanke: Kerim Mudželet ostaje iza rešetaka

Piše: E. F.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kerim Mudželet, osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je u noći sa utorka na srijedu poginula Jelena O., državljanka Srbije, pritvoren je odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu.

Kako je sutkinja Indira Jahić pojasnila za Klix.ba, Mudželetu je pritvor određen na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i to jer bi boravkom na slobodi postojala opasnost da ponovi krivično djelo te zbog činjenice da bi njegov izlazak iz pritvora doveo do uznemirenja javnosti.

Mudželetu se na teret stavlja da je počinio krivično tešklo krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa kada je upravljajući automobilom Peugeot velikom brzinom udario u tramvajsko stajalište ispred Predsjedništva BiH pokosivši pritom dvije osobe. Jelena O. je preminula na mjestu dok je državljanin Njemačke teško povrijeđen.

Kerim Mudželet
Kerim Mudželet

Sarajlije su sinoć, desetak minuta prije ponoći organizirali skup pred zgradom Predsjedništva BiH te su se u tišini i uz zapaljene svijeće oprostili od tragično preminule djevojke, gošće glavnog grada BiH.

Poznanici osumnjičenog za Klix.ba kazali su kako on zasigurno nije želio da se nešto ovakvo dogodi.

"Kriv je, to je sigurno, ali on nije problematičan mladić koji jurca ulicama. Nikada nije kažnjen za bilo što, student je Ekonomskog fakulteta, uvijek je bio primjerna osoba", kazali su oni.