Zbog krađe vozila
0

Muškarac iz Viteza u pritvoru, dvije osobe u bijegu

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona podnijelo je Kantonalnom tužilaštvu Zenica izvještaj o izvršenom krivičnom djelu teške krađe vozila, protiv Mustafe Bektaša iz Viteza, Sanela Karahmeta iz Zenice, Ivana Begića iz Posušja i nepoznate osobe iz Banje Luke.

"Prilikom pretresa kuće, dvorišta i pratećih objekata Mustafe Bektaša pronađeno je rashodovano vozilo 'passat karavan' koje je otuđeno u Zenici, dijelovi od 'golfa IV', dvije identifikacione naljepnice od vozila 'seat toledo' koje je otuđeno na području općine Visoko i komad lima koji pripada vozilu 'golf IV' otuđenom na području Kiseljaka. I ovaj put smo se uvjerili u jaku spregu kriminalaca iz svih dijelova BiH“, izjavio je Admir Gazić, načelnik Policijske uprave I - Zenica.

Mustafa Bektaš lišen je slobode i predat na kriminalističku obradu, dok se Sanel Karahmet i Ivan Begić nalaze u bijegu.

Na pres-konferenciji u MUP-u ZDK-a, danas su prezentirane i informacije da su zbog krivičnog djela krađe vozila 'golf II' u mjestu Starina, općina Zenica, Tužilaštvu ZDK-a 14. januara podneseni izvještaji protiv M.Đ. i V.N. iz Odžaka, te Dž.G. i E.O. iz Kaknja., dok su 27. januara Tužilaštvu prijavljeni R.S. iz Sarajeva i A.Č., M.J. i H.Dž. iz Maglaja koji se terete za krađe dva vozila.

"Tokom 2008. u ZDK-u je otuđeno 199 vozila. Vlasnicima je vraćeno 47, od čega akcijom policije 35 vozila. Za ova krivična djela Tužilaštvu su dostavljeni izvještaji protiv 22 osobe, od kojih je pet maloljetnika. Policijski službenici su zbog raspisanih potraga od Interpola privremeno oduzeli 48 vozila“, izjavila je Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK-a.

Iz ovog MUP-a u Zenici potvrđeno je da je prošle godine otuđeno 75 vozila, od kojih su 32 pronađena.