Crna hronika
0

MUP-u proslijeđen izvještaj o radu Fonda PIO RS za 2009.

SRNA
Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske /RS/ zaprimilo je revizorski izvještaj o radu Fonda Penzijskog i invalidskog osiguranja /PIO/ RS za 2009. godinu i proslijedilo ga kriminalističkoj policiji na dalju obradu, potvrdila je Srni portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

Ona je dodala da će kriminalistička policija provjeriti sve navode iz izvještaja i da će, ukoliko bude elemenata krivičnog djela, pokrenuti istragu i provesti sve dalje potrebne radnje.

Glavni revizor RS Boško Čeko potvrdio je Srni da je poslao revizorski izvještaj o radu Fonda PIO za 2009. godinu na razmatranje MUP-u RS zbog sumnje na nepravilnosti u slučaju stavke za usluge prevođenja. 

Čeko je napomenuo da o radu Fonda PIO RS ima više od 500 izvještaja, a da je on MUP-u do sada dostavio 120 izvještaja.

On je dodao da se u zakonu navodi da revizor treba da, ako posumnja u nešto, izvještaj proslijedi organima koji se time bave, napominjući da MUP i Tužilaštvo mogu i samoinicijativno da preuzimaju revizorske izvještaje. 

Čeko je dodao da je u izvještaju sporno evidentiranje usluge prevođenja u iznosu od oko 57.000 KM, jer je umjesto broja stranica usluga prevođenja evidentirana kao "jedan komad".