Crna hronika
0

Mup KS- Pašo Č. ubijen iz vatrenog oružja

FENA
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je jučer oko 15.05 sati obaviješteno da je u porodičnoj kući u ulici Doljanska, općina Novi Grad Sarajevo, pronađen Pašo Č., rođen 1980., nastanjen u Sarajevu, koji ne daje znakove života, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Također je saopćeno da je ta osoba od ranije poznata službenicima policije MUP-a KS, kao osoba sklona upotrebi vatrenog oružja i činjenju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti i nasilničkog ponašanja.

Na lice mjesta je izašla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gdje je od strane ljekara konstatirana smrt Paše Č.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, službenici policije MUP-a KS i sudski vještak medicinske struke. Izvršenim uviđajem je konstatirano da je smrt Paše Č. nastupila nasilno usljed dejstva iz vatrenog oružja. Tijelo nastradalog je vozilom KJKP „Pokop“ preveženo u prosekturu Bare radi vršenja obdukcije.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije su izvršili pretres stanova koje koriste: Alen P. u ulici Hivzi Bjelavca, općina Ilidža, kojom prilikom je pronađena i oduzeta AP „Kalašnjikov“ sa tri okvira i 49 komada metaka; Elvedina Z. u ulici Prijedorska, općina Novi Grad Sarajevo i Samira N. u ulici Šehidska, općina Novi Grad Sarajevo.

Istog dana u 18.00 sati, Alen P., rođen 1984., nastanjen u Sarajevu je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili municije.

Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, službenici policije su danas u 00.05 sati lišili slobode Samira N., rođen 1983. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo – osoba poznata službenicima policije kao izvršilac krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, ugrožavanje sigurnosti i sl.

Tom prilikom kod njega je pronađen i oduzet jedan prepravljeni strartni pištolj nepoznate marke. U obavljenom intervju Samir N. je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

Samir N. i Alen P. su uz službeni izvještaj predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.