Incident na velikom odmoru
726

Mladić povrijeđen ispred Srednje tehničke škole u Sarajevu

Piše: M. Beker
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Oko 10:35 sati dogodio se incident ispred Srednje tehničke škole u Sarajevu u kojem je povrijeđen učenik, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Kako je rekao Nefić, mladić je povrijeđen oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem.

Naš reporter ispred Tehničke škole javio je da je povrijeđeni učenik 4. razred Srednje mašinske tehničke škole, dok je napadač učenik Srednje škole metalskih zanimanja. Incident se dogodio na velikom odmoru učenika Mašinske škole.

Kako su nam ispričali učenici ove škole, ubadanju nožem je prethodila svađa. Napadač je nakon ranjavanja bacio nož u žbunje pored škole te se vratio na nastavu. Povrijeđeni učenik je ostao ležati na tlu, a prvi je reagovao domar, koji mu je pritrčao u pomoć.

Povrijeđeni Mladić je prevezen vozilom Hitne medicinske pomoći na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je utvrđeno da se radi o povredama opasnim po život.

"A.H. 1995. godište je dovezen u 10.55 sati s povredama u predjelu grudnog koša s lijeve strane leđa. Radi se o izuzetno teškoj povredi jer ima krvi i zraka u grudnoj šupljini te se trenutno nalazi u operacionoj sali Torakalne hirurgije. Nakon operacije bit će smješten na Intenzivnom odjelu", rekla je za Klix.ba Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a.

Policajci su iz zgrade škole izveli trojicu učenika, koje su službenim automobilom prevezli do službenih prostorija. Također, izvršen je pretres u školskoj zgradi i oko nje, a ulazak i izlazak je za sada zabranjen.

Pripadnici MUP-a KS i dalje su na mjestu događaja, koje je ograđeno žutim trakama.