Crni četvrtak
0

Dvije osobe izbodene u dva odvojena napada u Sarajevu

Piše: A. Dž.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dvije osobe teško su povrijeđene u dva odvojena incidenta u poslijepodnevnim satima četvrtka u Sarajevu.

Prvo je u ulici Harisa Merzića na Ilidži, oko 17.25 sati, došlo do tuče u kojoj je oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, u predjelu stomaka zboden J. E. (1993. godište), potvrdio je portalu Klix.ba glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić.

"Povrijeđeni je zadobio teške tjelesne povrede i ljekarska pomoć mu je ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. O navedenom događaju obaviješten je Kantonalni tužitelj, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS.

Službenici Četvrte PU Ilidža, radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, negdje iza 17.30 minuta lišili su slobode maljoljetnog K.S. (1995. godište) s Ilidže zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo i K.H (1990.) za saučešništvo i nasilničko ponašanje", kazao je Nefić za Klix.ba.

Samo sat i pol nakon ovog incidenta, sličan se odigrao u ulici Nedima Filipovića na području Novog Sarajeva. Više nepoznatih osoba fizički je nasrnulo na H. V. (1975.) iz Ilijaša te S. F. (1971.) i S. E. iz Sarajeva.

Tom prilikom je oštrim predmetom u predjelu leđa udoden H. V. koji je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život. Policajci MUP-a KS nastavljaju rad na rasvetljavanju navedenog događaja i identifikaciji izvršilaca.