Crna hronika
64

Napadali građane nožem i otimali mobitele u tramvaju

Klix.ba
D.E. iz Vogošće je u petak oko 20.30 sati Prvoj PU prijavio da su istog dana oko 19 sati, u tramvaju na relaciji Vijećnica-Katedrala, dvije osobe uz upotrebu noža nad njim izvršile razbojništvo, otuđivši mu mobilni telefon. D. E. je lakše povrijeđen u predjelu desne nadkoljenice. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i identifikaciji pronalasku izvršilaca.

V.S. iz Sarajeva je u petak u 22.15 sati Drugoj PU prijavio da su mu oko 20.15 sati na tramvajskoj stanici Dolac-Malta u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, prišle tri osobe, od kojih ga je jedna fizički napala i nanijela mu povrede nožem u predjelu leđa i grudnog koša. Kod V.S. su na KUM-u Kliničkog centra Univerzitata Sarajevo konstatovane lakše povrede.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na ravjetljavanju krivičnog djela, kao i identifikaciji i pronalasku izvršilaca, saopćeno je iz MUP-a.