Neraščišćeni poslovni odnosi
0

Mehdo Muhović osuđen na 20 godina zbog trostrukog ubistva

SRNA/Sarajevo-x.com
Ubio tri osobe zbog neraščišćenih poslovnih odnosa (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Ubio tri osobe zbog neraščišćenih poslovnih odnosa (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Mehdu Muhovića (51) iz Berana u Crnoj Gori na 20 godina zatvora za trostruko ubistvo koje je počinio 3. decembra 2009. u Dobrinjskoj ulici na Ilidži.

Muhović je zbog neriješenih poslovnih odnosa u kući u Dobrinjskoj ulici, gdje je stanovao kao podstanar, hicima iz pištolja ubio Slobodana Vitezovića (59) i Vidosava Dikovića (51) iz Užica i Vitezovićevu nevjenčanu suprugu Zoricu Mandić (47) iz Sevojna.

Kantonalno tužilaštvo je navelo da su Vitezović,  Diković i  Mandićeva iz Užica doputovali u Sarajevo 3. decembra 2009. godine da bi sa Muhovićem razgovarali o neraščišćenim poslovnim odnosima i isplati novčanog duga koji je Muhović imao prema njima. 

Po dolasku u Sarajevo, pozvali su Muhovića i rekli  mu da dođe po njih do Tržnog centra Mercator na Alipašinom polju, što je on i učinio. Nakon toga, odvezao ih je do kuće u kojoj je stanovao gdje ih je ubio kako im ne bi vratio novac koji im duguje.

Muhović je prvo ubio Vitezovića, a potom Dikovića i Mandićevu, koji su sjedili na trosjedu u dnevnom boravku.

Muhović je za svako ubistvo dobio po 12 godina, ali jedistvena kazna iznosi 20 godina što je maksimalna zakonom propisana kazna.

Iako je prvobitno osumnjičen da ih je ubio iz koristoljublja, Tužilaštvo je izmijenilo optužnici pa je Muhović osuđen zbog ubistava.

Muhoviću je produžen pritvor o odrežena mjera oduzimanja pištolja kojim je počinio ubistva.