Jučer oko 18 sati
0

Manji požar na stadionu Grbavica

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na zapadnoj tribini stadiona FK Željezničara na Grbavici jučer oko 18 sati izazvan je požar koji je prouzrokovao manju materijalnu štetu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su nam da je tom prilikom djelomično izgorio drveni pod u novinarskoj loži koja se nalazi na zapadnoj tribini stadiona. Povrijeđenih lica nije bilo, a o požaru je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, dok su uviđaj obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica. Službenici policije trenutno rade na otkrivanju identiteta osobe koja je izazvala požar.

Reakcija na požar, za koji sumnjaju da je podmetnut, stigla je i od navijača FK Željezničara, koji su poručili da "osuđuju gnusan i kukavički pokušaj paljenja stadiona Grbavica, našeg drugog doma i naše svetinje" te da su ovu vijest primili sa "zaprepaštenjem i ogorčenjem".

"Ne ulazeći u razloge za pokušaj ovog zločinačkog čina, smatramo da bez obzira na trenutno tešku situaciju u kojoj se nalazi naš voljeni klub, nasilje i uništavanje imovine nije i nikada ne smije biti način rješavanja sličnih situacija.

Ukoliko istraga utvrdi da je došlo do smišljenog pokušaja paljenja našeg stadiona ili prijetnje nezakonitim nasiljem, a sve radi zastrašivanja navijača ili pojedinaca kako bi se postigli određeni ciljevi, zahtjevamo da se ovo sramno djelo okarakteriše i kao teroristički čin", stoji u saopštenju navijača FK Željezničar, TM 1987 - Udruženja navijača FK Željezničar u BiH.