Pokušao silovati djevojčicu
0

Manijaku iz Bijeljine određen jednomjesečni pritvor

SRNA
Devetnaestogodišnjem Aleksandaru Iliću iz Čengića kod Bijeljine određen je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja silovanja jedanaestogodišnje djevojčice u školskom toaletu u ovom mjestu, rekla je Srni portparol bijeljinskog Okružnog tužilaštva Danka Prodanović.

Prodanovićeva je dodala da je istraga u toku i da tužilac prikuplja dokazni materijal kako bi mogla biti donesena konačna odluka.

Ilić je 7. jula u semberskom selu Čengić prisilno uvukao djevojčicu u vanjski školski toalet i pokušao da je siluje, ali je šef smjene u Policijskoj stanici Janja Mladen Cvjetinović čuo pozive u pomoć, provalio ulazna vrata i spriječio siledžiju da siluje djevojčicu.

Cvjetinović nije bio na dužnosti već je sa suprugom i ćerkom šetao kroz zabavni park u selu. Iako u civilu, bez pendreka, službenog pištolja i lisica, čim je čuo pozive u pomoć odmah je reagovao.

"Praktično, savladao sam ga bez ijednog udarca. Neko vrijeme je pokušavao da se otrgne, molio da ga pustim, a od sile i naleta adrenalina mišići su počeli da mu se grče. Kada je prestao da pruža otpor, oborio sam ga na zemlju, a onda uzeo telefon i pozvao patrolu koja je brzo došla, stavila mu lisice na ruke i odvela ga u stanicu", izjavio je ranije Cvjetinović.