Crna hronika
13

Predstavljala se kao državni službenik i uzimala više od 5.000 KM za zapošljavanje ljudi u Sarajevu

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Prema nalogu Tužilaštva KS, policijski službenici Odsjeka za imovinske delikte MUP-a KS jučer su lišili slobode O.A. (1977), rođena i nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela Prevara i Lažno predstavljanje.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, O.A. je lažno se predstavljajući od više osoba uzela određenu sumu novca, obećavajući im zaposlenje.

Izvršen je pretres stana koji O.A. koristi na području općine Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Nakon što je saslušana u Odsjeku za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, O.A. je predata Tužilaštvu KS gdje će biti zadržana 24 sata.

Kako nam je rekla portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, postupajući tužilac će saslušati privedenu i odlučiti da li će zatražiti mjeru pritvora.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšena je Azra Obuča koja je i ranije osuđivana za ista krivična djela. Lažno se predstavljala kao uposlenica državne firme, obećavala zaposlenje i za to uzimala između 5.000 i 6.000 KM.

Radila je to i u periodu od 2005. do 2007. godine, kada se predstavljala kao službenica Vlade FBiH i nudila posao vozača u pojedinim ministarstvima uz određenu novčanu naknadu.