Dvije osobe uhapšene
0

Koristoljublje motiv ubistva Adnana Kolara iz Hrasnice?

Sarajevo-x.com
Policija Kantona Sarajevo uhapsila je dvije osobe koje se dovode u vezu sa jučerašnjim ubistvom 32-godišnjeg Adnana Kolara iz naselja Hrasnica, koji pronađen mrtav u svom stanu u ulici Školska, općina Ilidža.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, izvršenim uviđajem konstatovano je da se radi o nasilnoj smrti, odnosno da je u pitanju krivično djelo ubistva. Istoga dana, oko 23,00 sata, slobode je lišen T.S. rođen 1979. godine iz Hrasnice, zbog sticanja osnova sumnje da je izvršio ubistvo K.A.

Imenovani je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode. Dana 24.02.2009. godine, u 10,00 sati, slobode je lišen M.E. rođen 1988, iz Priboja, državljanin Srbije, ilegalno boravi na području Kantona Sarajevo, zbog osnova sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Najvjerovatniji motiv izvršenja ubistva je koristoljublje. Policijski službenici, u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu, nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji kojima će se utvrditi da li je T.S. bio sam, ili u društvu još nekih osoba prilikom izvršenja ubistva K.A., kao i dokumentovanju motiva za izvršenje ovog krivičnog djela.