Naselje Lipnica
92

Komšije u nevjerici nakon ubistva kod Tuzle, ubica smješten u bolnicu zbog povreda

A. K.
Kuća u kojoj je počinjeno ubistvo (Foto: A. K./Klix.ba)
Kuća u kojoj je počinjeno ubistvo (Foto: A. K./Klix.ba)
U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli hospitaliziran je muškarac koji je danas u prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle usmrtio žensku osobu, potvrđeno je za Klix.ba.
Muškarac inicijala E. S. T. jutros je usmrtio žensku osobu S. B. sa kojom je živio u istoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica. Policiji je ubistvo prijavio njihov prijatelj, nakon čega se pristupilo nasilnom ulasku u objekat.

Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, policija je u jednoj sobi pronašla usmrćenu ženu te muškarca sa ubodnim ranama u predjelu stomaka, nastalim najvjerovatnije nožem.

Kako su kazali iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, pacijent je po prijemu intubiran i trenutno se nalazi u operacionoj sali.

Policija i tužilac su trenutno na mjestu događaja obavljaju uviđaj, utvrđujući sve detalje čina.

"Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja uviđaja, obdukcije i potrebnih istražnih radnji", kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

S druge strane, u razgovoru s komšijama saznajemo da je riječ o muškarcu s mađarskim državljanstvom, a u kuću u kojoj je počinjeno ubistvo skupa sa ženskom osobom doselili su se prije nešto više od godinu dana.

Muškarac koji je dane provodio u invalidskim kolicima i usmrćena žena sa komšijama nisu ostvarivali bliži kontakt. No, ovaj slučaj su mještani Lipnice dočekali s nevjericom, ističući da je riječ o mirnom prigradskom naselju.