Crna hronika
0

Kod Prnjavora poginula državljanka Austrije

SRNA
Državljanka Austrije čiji su inicijali V. S. (1995.) preminula je noćas u banjalučkom Kliničkom centru nakon saobraćajne nesreće na magistralnom putu Prnjavor-Derventa, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u 20.45 sati u mjestu Štrpci, opština Prnjavor.

U udesu su učestvovali automobil Golf 2, kojim je upravljao Milenko Starčević (42) iz Dervente, te Golf 4, za čijim je upravljačem bio Dubravko Samardžić (39) iz Prnjavora, i motor bez registarskih oznaka kojeg je vozio Slobodan Sopranić (23) iz Prnjavora.

Državljanka Austrije, kao suvozač na motoru, teško je povrijeđena u ovom udesu, a od posljedica povreda tokom noći je preminula u Kliničkom centru Banja Luka.

Povrede su zadobili i Starčević i Sopranić. Uviđaj na licu mjesta izvršio je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Miodrag Bukarica zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prnjavor.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja uzroka saobraćajne nesreće, kao i da bude izvršena obdukcija nastradale u Zavodu za sudsku medicinu RS.