Ni nakon 2 godine
94

Ko je ubio sina ratnog komandanta: Ubica Adnana Salčina još nije priveden pravdi

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prošlo je više od dvije godine i dva mjeseca kako je u sarajevskom naselju Mojmilo ubijen sin ratnog komandanta Ramiza Salčina Adnan Salčin. Ubica još nije priveden pravdi.

Slučaj je šokirao javnost jer se ubistvo desilo u 16:00 sati, kada je vrlo prometno. Adnan je upucan u automobilu i to dva puta. Jedan metak pogodio ga je u rame, a drugi u srce. Prozori nisu bili razbijeni, što upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici ulica X transverzala i Hermana Gmeinera te pucao dok je prozor bio otvoren.

Adnan se nalazio na mjestu vozača u automobilu Lancia talijanskih registarskih oznaka. Imao je oružje kod sebe, ali ga nije stigao upotrijebiti.

Automobil u kojem je Adnan Salčin ubijen (Foto: Klix.ba)
Automobil u kojem je Adnan Salčin ubijen (Foto: Klix.ba)

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS, a Kantonalno tužilaštvo Sarajevo pokrenulo je istragu. Glasnogovornica ove institucije Azra Bavčić kazala je da je istraga u toku i da zbog interesa istrage ne mogu davati više informacija.

Ubica je nakon pucnjave pobjegao automobilom u nepoznatom pravcu. Prvobitno se sumnjalo da je riječ o Golfu 3 tamnoplave boje, ali je navodno ta informacija bila netačna, i da su u automobilu s ubicom bile još tri osobe.

Adnan Salčin (Foto: Facebook)
Adnan Salčin (Foto: Facebook)

Nekoliko dana nakon ubistva privedene su tri muške osobe, ali su puštene na slobodu nakon ispitivanja u MUP-u i Tužilaštvu KS.

Adnan je živio u porodičnoj kući s majkom Suadom, djedom Šabanom i bratom Mirzom. Imao je 27 godina.