Crna hronika
91

Incident na Dobrinji: Vozač GRAS-a razbio staklo na vratima Centrotransovog autobusa

Piše: E.S.H.
Vozilo Centrotransa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vozilo Centrotransa (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U ulici Bulevar Mimar Sinana, na trolejbuskoj okretaljci, u sarajevskom naselju Dobrinja, došlo je do incidenta u kojem je vozač GRAS-ovog autobusa razbio staklo na ulaznim vratima Centrotransovog autobusa.

"Pripadnici treće PU Novi Grad su u 17:30 sati dobili dojavu da je vozač autobusa razbio staklo tupim predmetom na ulaznim vratima autobusa Centrotrans", potvrdio je za Klix.ba dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Pripadnici sarajevske policije su izvršili uviđaj i dokumentovali slučaj. Materijalna šteta je pričinjena na Centrotransovom autobusu koji saobraća na komercijalnoj liniji Dobrinja - Vijećnica.

Glasnogovornica Centrotransa Aida Smajić nam je kazala da je posada autobusa ispuštala putnike na posljednjoj stanici, a da je vozač GRAS-a ničim izazvan prišao i razlupao prednje staklo na autobusu i verbalno napao dva uposlenika Centrotransa.

"U trenutku napada u autobusu je, i to veoma blizu ulaznih vrata, bila kolegica koja na svu sreću nije povrijeđena. Sreća je pa se staklo nije sasulo u oči kolegama, a to je bilo veoma moguće. Nakon incidenta pozvana je policija, a uposlenik GRAS-a je uhapšen", rekla je Smajić za Klix.ba.

Prema informacijama koje ima Centrotrans, razlog ovog incidenta je to što je na početnoj stanici na Vijećnici bio veliki broj putnika koji su se odlučili da putuju vozilom Centrotransa, a ne vozilom GRAS-a. Vjerovatno je to naljutilo vozača zbog čega je reagovao na ovaj način.

Kontaktirali smo Samiru Kadić iz press službe peduzeća GRAS koja nam je kazala da će više informacija o ovom događaju biti poznato sutra.