Crna hronika
2

Granični policajci zaplijenili oružje i duhan

Piše: E. F.
Zaplijenjeno oružje, Foto: GP BiH
Zaplijenjeno oružje, Foto: GP BiH
Policijski službenici jedinica granične policije Gradiška i Velika Kladuša jučer su spriječili nezakonit promet oko 21 kilogram duhana, ali i oružja i municije.

Naime, proteklog vikenda duhan je otkriven prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila Ford, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području opštine Srbac.

U vozilu je prevožena tzv. brza pošta, a među pošiljkama je bila i vreća duhana adresirana na primaoca u Bosanskom Novom.

Automobilom je upravljao P. B. (1986.), državljanin Bosne i Hercegovine. Otkriveni duhan je privremeno oduzet.

Istog dana na magistralnom putu Bijeljina – Brčko, prilikom kontrole putničkog motornog vozila njemačkih registarskih oznaka, pronađeno je oružje i municija.

Naime, u automobilu BMW, kojim je upravljao bh. državljanin Dž. K. (1990.) otkriven je pištolj kalibra 6, 35 mm sa municijom, kao i gasni pištolj kalibra 9 mm.

Protiv Dž. K. će zbog posjedovanja pištolja bez odobrenja za nošenje i držanje vatrenog oružja Okružnom tužilaštvu Bijeljina biti predat Izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljen promet oružja i eksplozivnih materija.

Državljanin BiH će također zbog posjedovanja gasnog pištolja biti prekršajno sankcionisan po Zakonu o oružju i municiji Republike Srpske.