Zapalio se dimnjak
0

FOTO / Gorio krov Shopping centra na Grbavici

Piše: N. Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
U ponedjeljak, nešto prije 21 sat došlo je do požara u objektu Shopping centra na Grbavici, u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo. Povrijeđenih, srećom, nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta, izgorjelo je nekoliko kvadrata krova i tavana, dok vatra nije zahvatila ostatak centra.

Kako je za Sarajevo-x.com potvrđeno u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo, požar je prijavljen u 20.53 sati, nakon čega su četiri vatrogasna vozila izašla na mjesto događaja.

Vatrogasci nam nisu mogli dati više informacija, budući da je oko 22.30 sati požar stavljen pod kontrolu, ali još nije bio lokaliziran, što nam je potvrđeno u PU Novo Sarajevo.

"Do požara je došlo u dimnjaku koji koristi jedna picerija u prizemlju objekta. Šteta je pričinjena na krovu i tavanu, dok je moguće da je uslijed gašenja pričinjena šteta nekim od ugostiteljskih objekata u centru", rečeno nam je u PU Novo Sarajevo.

Oko 22.30 sati policijska patrola je još bila na mjestu na mjestu događaja, a nema naznaka da se radi o podmetnutom požaru, budući da postoje očevici koji su izjavili da je vatra buknula iz dimnjaka.

"Vjerovatno se u dimnjaku nataložilo masti uslijed nečišćenja, što je i dovelo do požara", rekli su nam u policiji.