SDS
0

Garićevo ubistvo ima sve elemente političke pozadine

FENA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
“Ubistvo potpredsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Branislava Garića izvršeno je s predumišljajem i ono ima sve elemente političke pozadine”, izjavio je danas Dragan Ćuzulan, generalni sekretar SDS-a.

On je na vanrednoj pres-konferenciji SDS-a u Banjoj Luci, govoreći o ubistvu Garića s kojim se dovodi u vezu Rajko Savić, vlasnik preduzeća “Građ-promet” iz Doboja, naveo i da su “netačne informacije koje plasiraju neki mediji u vezi s ovim slučajem da se radi o unutarstranačkom obračunu”.

Ćuzulan je dodao da su predstavnici SDS-a provjerili evidenciju članova i finansijsku dokumentaciju te ustanovili da se ubica Garića ne pojavljuje kao donator ili finansijer SDS-a, niti je član te stranke.

“Opšte je poznato da je Garićev ubica bio blizak članovima SNSD-a, odnosno aktuelnoj vlasti u RS-u”, tvrdi Ćuzulan.

Generalni sekretar SDS-a je još dodao i da je „Garić bio nekonfliktna ličnost, da je poznavao ubicu, ali da nikada nisu imali sukob, kao i da Branislav Garić ni na koji način nije mogao izazvati ovaj slijed događaja”.

Za Savića je rekao da je "opštepoznato i da je imao finansijskih problema, ali da ih očigledno nije mogao riješiti i preko Garića“.

Ističući da SDS "ima hiljadu razloga da sumnja u nepristrasnost istražnih radnji” u ovom slučaju, Ćuzelan je izjavio i da je sumnja opravdana, ako se uzme u obzir da je "u toku predizborne kampanje prošle godine, vlast proganjala i hapsila članove te stranke u Doboju”.

On je uime SDS-a ponovio stav da je ubistvo Garića težak udarac za tu stranku, jer je “Doboj na proteklim izborima bio kičma SDS-a, a Branislav Garić glavni pršljen te cijele priče“.